Vraag: 18 oktober 2017

Beste Sydney,

Hier de vraagstelling met betrekking tot een golfprobleempje.

Iemand heeft dat gisteren in Dongen bij Robbert Diepen aangekaart. Robbert wist ook geen antwoord. De persoon die het vroeg is waarschijnlijk een Greenfee speler die in Dongen gereed was met zijn ronde met een man en een vrouw. Het is waar gebeurd. Het betreft een situatie waar de broer van de betreffende persoon (de golfer) bij betrokken raakte.

De golfer speelde een wedstrijd. Het regende flink en er was wat wind. Op een bepaalde hole sloeg hij zijn  2e of 3e slag, maakt verder niet uit. Zijn bal raakte letterlijk de stof van de vlag en bleef bovenin de vlag hangen. De vlag zat om de bal gekruld. De golfer wist niet wat hij moest doen. Uiteindelijk heeft hij de vlag bewogen en je raad het al, de vlag viel in de hole. Laat maar zeggen dat hij een birdy  op een par 4 gespeeld dacht te hebben. Achteraf is daar een discussie over ontstaan; echter niemand wist wat de regels hierover zeggen.

Volgens mij heb ik een en ander goed verwoord. Ik ben benieuwd hoe dit probleem volgens de regels opgelost had moeten worden. De betreffende persoon die het aan Robbert heeft gevraagd heeft zijn telefoonnummer achtergelaten in het clubhuis. Ik heb hem beloofd terug te bellen zodra ik het antwoord op het probleem heb.( Waarschijnlijk potentiële leden)

Ik hoor heel graag van jou. Alvast bedankt!  Kees Snoeren

Antwoord: 22 oktober 2017

Het gaat hier om:

decision 17/6 Ball loged in Flag Atteched to Flagstick.

De uitleg hierbij is dat de vlaggenstok een los obstakel is en dan regel 24-1 toegepast moet worden. De opmerking voor de speler hierbij is, dat hij relief mag nemen maar de bal niet in de hole mag plaatsen. Volgens regel 1-4 Etiquette moet de speler de bal plaatsen op de rand van de hole. Hierdoor is de bal in het spel en dient de speler zijn bal uit te holen.

Met vriendelijke groet,

Sidney