Etiquette heeft te maken met beleefheid en respect voor de andere spelers.

Er zijn veel ongeschreven regels die u echter wel behoort te weten, tijdens het lezen zal u wellicht denken : wat mag ik eigenlijk wel doen? Maar het valt best mee, als u gewent raakt aan de regels en etiquette bent u een speler met wie het plezierig spelen is.

Als u een slechte bal slaat, blijf dan rustig. Ga niet schelden of tieren en zeker niet met stokken gooien. Denk aan uw volgende slag.
Als iemand gaat slaan, zorg er dan voor dat u niet te dicht bij de speler staat. Houd voldoende afstand en ga schuin rechts voor de speler staan. Ga nooit achter of naast de speler staan.
Op de green moet u niet in de lijn bal-hole gaan staan. Ook u schaduw is hinderlijk als deze op de bal-hole lijn valt. En als u de vlag bewaakt, ga dan naast de vlag staan en hou de vlag ook stil en let erop dat er geen schaduw van u op de bal-hole lijn valt.
Het is hoffelijk om de bal van de medespeler na te kijken om vast te stellen waar zijn bal naar toe gaat en stil ligt.
Praten of fluisteren wanneer een speler gaat slaan is uit den boze. U kunt hierdoor de speler uit zijn concentratie halen. Dus mond dicht.
Bewegen is ook storend. Let hierop als u van de ene naar de andere hole loopt, er zijn wellicht nog andere op hun hole bezig met afslaan of putten.
Heeft u afgeslagen ga dan niet uw stok in de tas zetten terwijl uw medespeler wil afslaan. Ook de sleutelbos in uw broekzak is bijzonder vervelend. Kijk naar de balvlucht.
Zorg dat u doorloopt, praten mag maar hou de snelheid erin. Verlies geen afstand op de partij die voor u speeelt. Als u lang moet wachten gaat dit tenkoste van concentratie en raakt u uit het spel (geldt ook voor de ander).
Probeer als u naar de bal loopt al te bedenken met welke club u verder speelt. Scheelt weer tijd.
Een proef slag, hooguit twee, maar speel dan de bal.
Als uw medespeler moet zoeken, help hem dan mee met zoeken.
Als u op de green aankomt overzie dan vast hoe de green loopt, bekijk afstand en de richting.
Plaats je tas naast de green altijd in de richting van de volgende hole.
Als alle spelers klaar zijn met putten, verlaat u direct de green. Scorekaart invullen doe je op de volgende tee-box.
Ga nooit met je trolley bij de green tussen de green en bunkers door, loop er met een grote boog omheen.
Zoek maximaal 5 minuten naar u bal, wanneer u echter denkt dat de bal moeilijk te vinden is en de achterop komende flight is er al wenk deze dan door en ga zelf met tas aan de zijkant staan.
Als u zelf wordt doorgelaten, bedank dan met een vriendelijk gebaar of zeg 'Bedankt voor het doorlaten"
Als u een partij doorlaat en u vindt uw eigenbal wacht dan tot de doorgelaten partij zover is dat u hun niet meer kan raken.
Een partij die 18 holes loopt heeft voorrang op een partij die 9 holes loopt.
U kunt niet zomaar ergens op een hole starten, bijvoorbeeld hole3. En ook niet als u aan het spelen bent ergens een hole overslaan en er vervolgens weer tussen te kruipen. Dit is erg onfatsoenlijk en doe dit dus niet.
Loop de bunker in en uit aan de lage kant.
Hark de bunker als u deze verlaten heeft. Niets is vervelender als uw bal in de voetstap ligt van je voorganger.
Ook is het belangrijk dat u de plaggen op de fairway, in de rough als mede op de afslagplaats met de wortels naar beneden terug legt en aan drukt.
Als u een hoge bal op de green speelt, vergeet dan niet het deukje (pitchmark) te repareren met u pitchfork (zit natuurlijk standaard in je broekzak).
Probeer op de green niet te sloffen, til gewoon je voeten op.
Als uw bal op de green in de weg ligt, markeer deze dan met een bal marker die in lijn achter de bal wordt gelegd richting hole. Muntstukken en of tee'szijn nog steeds een obstakel.
Haal de bal met de hand uit de hole, en leun niet op de putter bij deze handeling.
Haal de vlag altijd loodrecht uit de cup, beschadiging van de cup is voor de volgende speler een frustatie.
De speler die het verst van de vlag ligt op de green mag het eerst putten. De andere speler bewaakt dan de vlag en zorgt ervoor dat de speler die slaat de vlag niet kan raken.
Zorg ervoor dat u op de green niet door de lijn loopt van uw medespeler, ook er niet over heen stappen. Maar ga in lijn met de vlag achter de bal langs.
Als u slaat en u heeft een afzwaaier en/of uw bal wellicht in de buurt van andere spelers kan komen, roep dan FORE!!!!. Hoort u zelf FORE roepen, maak je dan zo klein mogelijk en bescherm je hoofd met je handen.
Baanpersoneel heeft altijd voorrang, wacht op een teken van hun om door te mogen spelen.
Maak nooit een oefenswing naar iemand toe. Een steentje of nog erger de kop vliegt van u stok, nooit doen.
De speler met de laagste handicap mag altijd beginnen "de zogenaamde eer". Tijdens het spel heeft de speler met de minste aantal slagen op de vorige hole de eer.
Kijk altijd als u ergens gaat spelen naar de local rules van de baan.
Meldt je bij de caddiemaster. Laat uw baanpermissie, GVB of handicappasje zien.
Voor je het clubhuis in gaat, kijk dan of je naar binnen mag met golfschoenen ( geldt zeker bij spikes).
Ga niet uitgebreidt vissen naar je bal, op veel banen is dit verboden om de oevers te beschermen. Respecteer dit.
Draag de juiste kleding.
en last but not least :

`Leave the course in the condition in which you´d like to find it