Stichting Handicart

De Stichting Handicart is op 23 april 1986 opgericht met als doelstelling: tijdelijk of permanent mindervalide golfers in staat stellen het golfspel te blijven beoefenen.

Door donaties, giften, legaten en schenkingen verkrijgt de Stichting de benodigde gelden om Handicarts aan te schaffen en te plaatsen op 115 golfclubs in Nederland. Daarnaast heeft de Stichting Handicart afspraken gemaakt op 49 banen waar geen karren van de stichting staan.

Tegen een geringe vergoeding, die ver onder de werkelijke kostprijs ligt, kunnen mindervalide golfers gebruikmaken van de beschikbare Handicart. Dankzij de inzet van ruim 180 vrijwilligers kan Stichting Handicart haar werk doen. In 2015 rijden er 677 Handicarts. 

Op dit moment zijn er meer dan 19.600 golfers tijdens hun golfspel afhankelijk van een Handicart. Dit aantal zal door de toenemende vergrijzing de komende jaren stijgen.

De Stichting Handicart kan deze mensen alleen faciliteren als het aantal donateurs sneller blijft stijgen dan het aantal gebruikers. Daarom roept de Stichting bezoekers van deze website op om  donateur te worden. Bent u al donateur, dan vragen wij u de Stichting Handicart onder de aandacht te brengen van familie en vrienden, want de kracht van de stichting ligt nu eenmaal bij de donateurs.

 

Aanvragen pasjes via formulier dat te vinden is op https://www.handicart.nl

Ingevulde formulieren inleveren bij Marion Partouns

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla! template by L.THEME